Fjern nemt læbestift, fedt og olie med disse tips

Fjern nemt læbestift, fedt og olie med disse tips

Hvis du har kysset for meget på din kærestes krave, har vi lige vasketricket til dig! Eksperter siger, at læbestift ofte er en af ​​de sværeste pletter at fjerne, da der er så mange farver og formuleringer. Den plettede type stof er også en vigtig faktor. Faktisk, hvis pletten er på et tøj lavet af kashmir, uld eller silke, er det nok bedst at vælge professionel rengøring.

For alt andet bør du forsigtigt skrabe ekstra læbestift af. Læg derefter nogle papirhåndklæder på en hård overflade. Placer det berørte område på papirhåndklæderne med den plettede side nedad. Tag derefter et opvaskemiddel med fedtangribende egenskaber og påfør det på bagsiden af ​​pletten. Vend derefter tøjet, så pletten vender opad. Skrub forsigtigt området med en ren tandbørste. Skyl ikke stykket. Læg den i stedet i vaskemaskinen på skånsom cyklus og vask som normalt. Gentag trinene, indtil pletten er en saga blot!

Fedtpletter

Du har sikkert gjort dit arbejde klar til dig på vaskedagen, hvis de mennesker, der klapper rundt i dit hjem, foretrækker at tørre deres hænder på deres tøj frem for de helt gode servietter, du har leveret. Dette er især frustrerende, når der serveres lækre, men fedtede måltider som stegt kylling. Ikke nok med at genstridige fedtpletter ofte nægter at komme ud, de ser heller aldrig ud til at blande sig ind i stoffet, så man kan ikke bare lade som om, de ikke er der.

Du skal ikke bekymre dig for meget, hvis dette lyder som dit liv. I stedet skal du trykke på spisekammeret og prøve dette trick: Drys stedet med majsstivelse. Lad majsstivelsen suge fedtet i et par minutter, og børst det derefter væk. Fedtpletten løftes lige ud, og du kan komme tilbage til at prøve at overbevise alle om at bruge servietter i stedet for deres tøj.

En anden fantastisk løsning til at fjerne fedtpletter er WD-40. Det er rigtigt, sprayen der tager knirken ud af dørhængsler og sådan. Du skal blot sprøjte stoffet på pletten og lade det trække i op til 30 minutter. Følg op ved at behandle med en lille smule opvaskemiddel eller flydende vaskemiddel, og lad det igen sidde i 30 minutter. Når det er sagt og gjort, skal du køre den gennem vaskemaskinen som sædvanlig og derefter hænge den ud for at lufttørre, da at køre en plet gennem tørretumbleren praktisk talt sikrer, at den aldrig forsvinder.

Oliepletter

Hvis du har grimme pletter på dit pudebetræk, skal du ikke bekymre dig, for du er absolut ikke alene. Puder bliver ofte plettet af sved og naturlige kropsolier. Nogle gange vil det gøre tricket at smide dem i vaskemaskinen og løfte pletten lige ud. Men hvis denne standardfix ikke skærer det ned, og frustrationen holder dig vågen om natten, er det nok tid til at prøve en anden taktik.

Fedtede oliepletter på pudebetræk kan fjernes med almindelig shampoo eller endda flydende opvaskemiddel. Påfør blot området, gnid det ind og lad det sidde lidt. Skyl det ud og vask derefter, som du plejer. Så nemt er det!

En anden sjov løsning involverer noget, alle forældre har liggende – hvidt kridt. Det eneste du skal gøre er at gnide kridtet over oliepletten og derefter lade det stivne i cirka 15 minutter. Ryst eller børst eventuelle ekstra kridtbidder af, og vask derefter som normalt.

Du kan forhindre, at problemet kommer ud af kontrol i fremtiden ved at følge et par trin på vaskedagen. Hvis du bemærker oliepletter, skal du bare forbehandle dem med flydende vaskemiddel, før du lægger dem i vaskemaskinen. Sørg derefter for at vaske med varmt vand og med et vaskemiddel, der indeholder enzymer. For lysere farvede ark anbefales det også at inkludere 3/4 kop blegemiddel for ekstra stemning.