Derfor skal du undgå junkfood

Derfor skal du undgå junkfood

At spise for meget forarbejdet og junkfood kan forårsage celle- og DNA-skader på grund af det øgede antal frie radikaler. Denne celleskade, også kaldet oxidativ stress, er blevet forbundet med hurtigere aldring.

Giv din hud næring med naturlige hudplejeprodukter for at se yngre ud

For at se yngre ud, forblive smuk, hydreret og fri for rynker har huden brug for alle mineraler, fedtsyrer og vitaminer hver dag. For ligesom hele din krop, der har brug for en række godt absorberende og naturlige næringsstoffer dagligt (nogle gange endda en lille smule mere end du tror), har din hud – det største organ i din krop også brug for alle de samme ting.

Det er derfor, du skal fodre din hud ordentligt, fordi alt det, du putter i din hud, vil absorbere i dine celler.

Drik nok vand

En person består af 60-70% vand. Vand er et af de vigtigste stoffer, som absolut alle dele af kroppen og cellen har brug for. Uden vand kan din krop ikke fungere. Endnu bedre, hvis du kunne drikke mineralvand eller mineralvand.

Ifølge National Academies of Sciences, Engineering and Medicine er den gennemsnitlige, sunde voksne, der lever i et tempereret klima tilstrækkeligt dagligt væskeindtag:

• Mænd – Omkring 15,5 kopper (3,7 liter) væske om dagen

• Kvinder – Omkring 11,5 kopper (2,7 liter) væske om dagen

Disse anbefalinger dækker alle væsker – vand, andre drikkevarer og dagligvarer. Omkring 20 % af det daglige væskeforbrug kommer normalt fra mad og resten fra drikkevarer.

Du har sikkert også hørt 8 x 8-reglen, som betyder, at du skal drikke otte (ca. 240 ml) glas vand om dagen. Men behovet for vand afhænger af flere ting som for eksempel din alder, vægt og helbredstilstand, da gravide og ammende mødre har brug for mere vand.

Få nok kvalitetssøvn

Søvn styrker vores immunforsvar, sænker stress og forbedrer hukommelse, reaktion og indlæring. Under søvn genoprettes neuroner i vores hjerner, kropsceller i musklerne fornyes, hormonelle niveauer reguleres og reserver genoprettes i en mere aktiv periode. Dette sikrer opbevaring af vigtige informationer, det vil sige registrering af information.

Voksne skal kunne sove 7-8 timer, men det kan variere fra individ til individ. Børns behov for søvn er væsentligt højere end voksnes. Unge 9 timer og spædbørn endda 16 timer om dagen. Det er interessant at bemærke, at spædbørn bruger halvdelen af deres søvn i REM-fasen. Efterhånden som du bliver ældre, falder behovet for at sove og tilfredsstiller kun 5-6 timers søvn.

Kortere søvnvarighed er blevet forbundet med:

  • Fedme og vægtøgning, da mangel på søvn fremmer overspisning.
  • Forværring af hjertekarsygdomme og psykiatrisk sygdom.
  • Nedsat ydeevne.
  • At være mindre glad – præget af tristhed og højere stress.
  • Regelmæssige aktiviteter, såsom motion, ser ud til at være sværere end normalt.
  • Bliver oftere syg og heler hårdere og længere.
  • Virkningerne af alvorlig søvnmangel er endda blevet sammenlignet med hjernerystelse.
  • Det siges, at ekstrem langvarig søvnmangel endda kan føre til døden.