Indretningstips for et mere stemningsfyldt hjem

Indretningstips for et mere stemningsfyldt hjem

Det lidt abstrakte koncept om stemning er vigtigere end man måske tror, lige når det kommer til, hvordan vores hjem bliver opfattet. Det er faktisk en svært vigtig faktor for, hvor godt vi trives i et hjem eller et rum. Men hvordan skaber man god stemning? Det kan du læse mere om her.

Farver og teksturer

Et af de første og nemmeste tips til at sætte stemningen i dit hjem, er at arbejde med farver og teksturer. Her nytter det ikke at være ambivalent, man skal på forhånd beslutte sig for, hvordan man gerne vil gøre det.

Hvis man for eksempel maler et rum i varme farver og supplerer med velourmøbler og detaljer med tyk, rar tekstur, så får man et meget varmt og stemningsfuldt rom. Indbydende, vil man måske til og med også sige. Hvis det er dit mål med for eksempel en hyggestue, så er det i denne retning du skal arbejde. Teskturer kan være alt fra et tapet på væggen, en betonvæg, et tæppe og tekstiler i taktile materialer.

Derfor findes der ikke kun èn løsning. Hvis du ønsker en anden stemning, for eksempel en sval, lys og luftig stemning i et soveværelse, så skal man tænke anderledes. Tænk florlette materialer og tekstiler og måske småblomstret tapet i kolde farver. Det er en hel anden måde at tænke på, end det varme og farverige, men der er en ting, der kan være fælles for begge typer rum. Man har nemlig brug for en stemningsfuld varmekilde.

Temperatur er vigtigt

Det er nemlig sådan, at temperatur også er svært vigtigt, for at vi føler os tilpas og kan nyde stemningen i et rum. Derfor skal man sørge for at anskaffe sig en varmekilde, der rent faktisk understøtter dette.

En biopejs er et flot og klimavenlig alternativ til mange traditionelle varmekilder, og den giver ikke bare varme og et stemningsfuldt look, den behøver ikke at tage så meget plads.

Hvis du gerne vil have en pladsbesparende, stemningsskabende varmeløsning, kan en biopejs væg være den bedste løsning. Den giver varme og sætter stemningen, samtidigt som at du får et moderne og pladsbesparende udtryk ved, at den hænger på væggen.

Vi har i lang tid været så optaget af minimalisme, at vi lige skal lære det her med stemning og farver på nyt. Det er heldigvis nemt, og med bare få greb kan man forvandle et rum fra koldt til varmt og stemningsfyldt.