Sådan gør internettet hverdagen nemmere

Sådan gør internettet hverdagen nemmere

For mange er internettet og den nemme adgang vi har til det blevet en selvfølge. I vores udviklede samfund skænker vi det ikke en nærmere tanke, at vi uanset hvor vi befinder os, er i stand til at koble os på internettet. Sådan er det ikke for alle, og sådan var det heller ikke engang. Har du nogensinde overvejet hvor i hverdagen internettet gør vores liv nemmere?  

Vi tilskriver meget af vores tid på at snakke om internettet. De seneste par år har debatten i medierne særligt gået på de negative konsekvenser som medfølger, den store brug af internettet, og hvordan det rammer mennesker i deres liv hver dag. Følger af internettets brede omfang og tilgængelighed, som cybermobning, misbrug af identiteter, snyd og tyveri, ja listen er lang. Forbrydelser der førhen skete i det fysiske miljø, overføres til forbrydelser der begås på nettet og via teknologien, og der opstår således nye måder at snyde folk på. Denne udvikling er ikke overraskende, og det ligger i menneskets historie at udnytte nye muligheder på alle tænkelige måder.  

Når vi på et tidspunkt er træt af at snakke om alle de negative ting som internettet medfører, er det måske på tide at stoppe op engang og overveje hvor meget internettets udvikling egentlig giver os i hverdagen. 

Ville du overleve 1 uge uden internettet 

Har du overvejet om du kunne undvære internettet i en dag, en uge eller endnu længere tid? Internettet giver os adgang til så mange ting, som breder sig over utrolig mange emner lige fra økonomi og lån, på sider som Jubii.dk. Det giver dig fx her adgangen til at blive klogere på forskellige typer af lån, samt giver dig al den information om lån som du har brug for.  

Spørgsmålet er måske i realiteten ikke om hvorvidt du kunne overleve uden internettet, for det ville vi alle kunne, men om du har overvejet hvor meget det ville begrænse dig i din hverdag.  

Undersøgelser viser således en tydelig fremgang i hvor ofte danskerne bruger internettet. En undersøgelse fra Slots- og kulturstyrelsen viser at der fra år 2012 til 2019 var en stigning på 79% da man undersøgte hvor mange der bruger internettet dagligt, i aldersgruppen 12 år og over. Det vil sige at i 2019, viste undersøgelsen at 91% af dem i aldersgruppen 12 år og derover, bruger internettet dagligt, og der desuden var yderligere 6% som brugte det ugentligt. Disse undersøgelser giver os statistisk set et ret godt overblik over, hvor meget internettet egentlig fylder i vores dagligdag, men hvordan ser det ud i praksis? 

Lægger du mærke til hvor tit du er afhængig af internettet? 

Har du forsøgt en dag at lægge mærke til hvor ofte du står i situationer hvor du er afhængig af internettet? 

Hvis du forestiller dig en helt almindelig dag i en danskers liv. Du anvender sandsynligvis din telefon til at indstille en alarm, på de fleste telefoner kan dette gøres uden internetforbindelse, men du bruger dog stadig din telefon. Når du står op tjekker du om du har fået nogle vigtige beskeder her til morgenstunden. Uden internet ville du kun kunne modtage sms’er. Derefter vil du tjekke vejret – hvis du vil på DMI, kræver dette også internet.  

Når du forlader hjemmet er du måske enten nød til at anvende nettet for at købe en billet til den offentlige transport, eller GPS’en når du skal afsted på cykel eller i bilen. Du arbejder formodentlig med et erhverv hvor det er en nødvendighed at der er tilgang til internettet, eller går i skole hvor samme tilfælde er gældende. På vej hjem vil du handle ind til en opskrift som du slår op på nettet. Har du nogensinde gennemgået din hverdag og virkelig overvejet hvor ofte du bruger internettet? Måske det ville være en øjenåbner.