Fremtidens forbrugsmåling online

Fremtidens forbrugsmåling online

Det skal være slut med at skulle aflæse sin manuelle måler hver måned, for at holde styr på sit energiforbrug. Med arbejdet mod en grønnere fremtid og henblik på at spare mere på de ressourcerne, skal manuelle målere skiftes, sådan at de kan fjernlæses. Læs med her.

Det bliver et lovkrav, at de gamle målere som aflæses fysisk, skal skiftes ud sådan, at man kan læse forbrugsmåling online. Dette er med henblik på at kunne aflæse forbruget mere præcist, men også for at blive mere bevidst om at spare på energien og ressourcerne. 

Gode råd til at spare på energien

Udover at der er mange vedtag som bliver sat i kraft mod en grønnere verden, er der også meget man kan gøre som privatperson. Når det kommer til energi, handler det blandt andet om at spare på el, vand og varme. I forhold til elektricitet, er der en god idé at gå efter energimærke A, når man køber elektronik.

Når man forlader huset, eller rummet, så bør man slukke lyset, og samtidigt skifte over til spare-pærer, hvis muligt. Det varme vandkoster en del i forbrug, og her kan man med fordel skifte brusehovedet ud, men et som både sparer på vand og varme. Når huset opvarmes med f.eks. radiatorer, så bør man forsøge at holde en jævn temperatur i hele huset.

Hvis man har sommerhus, kan man også overveje at skifte til en varmepumpe i forhold til elektriske radiatorer. Elektriske radiatorer kan nemlig være dyre at bruge. Hvis du gerne vil spare mere på elektricitet, så er det for eksempel en stor fordel at tørre dit vasketøj på en tørresnor, udendørs. En tørretumbler kan nemlig bruge meget strøm, så derved kan du spare noget der. Når du skal til at bruge opvaskemaskinen, bør du også fylde den helt op.